boekeenmuzikant.nl

live muziek voor elke gelegenheid

Tips bij live muziek

Live muziek door een echte muzikant op locatie heeft een enorm positieve invloed op de sfeer van een bijeenkomst of evenement. Om zo veel mogelijk te genieten van de luxe van levende muziek hebben we een paar tips uit de praktijk.

-Meld ons van tevoren even om wat voor soort ruimte('s) het gaat en hoeveel personen u ongeveer verwacht. U wilt dat iedereen lekker kan bijpraten en de muziek wel te horen is maar niet te hard. Aan ons om dit te realiseren. Voor tuinfeesten en buiten locaties beschikken wij over mooie, kleine, zelfs draagbare versterkertjes op batterijen die ook zonder stopcontacten geweldige mogelijkheden geven.

-Durf te vertrouwen op de ervaring en het inzicht van de muzikant wat betreft opstelling in de ruimte, geluidsversterking, repertoire etc. Onze muzikanten hebben allemaal heel veel ervaring op allerlei soorten evenementen en hebben vaker
victoriazonderverwarming
met dit bijltje gehakt. De musici komen niet om op uw feestje hun muzikale ei te leggen, maar willen U tevreden laten terugkijken op een geslaagde dag. Het regelen van een feest geeft altijd de nodige stress, laat het muziekgedeelte gewoon lekker aan de muzikant over, daar zijn we voor.

-Wij volgen uw aanwijzingen beslist op als U het zachter/harder wilt hebben, wees dus niet bang dat de achtergrond muziek te hard zal zijn. Deze vrees is met het type artiesten en genre's die wij aanbieden onnodig. Wij beschikken over veel ervaring in zeer diverse situaties.

-Laat aan de muzikant de keus van het 'gereedschap'. Indien gewenst kunnen wij u ook adviseren over een geschikte keuze van instrument. Het gebruik van (te) lichte versterkers die dan vervolgens vol open moeten staan geeft meer vervorming aan het geluid dan een zwaardere versterker (of setje boxen) die mooi zacht kan staan. U heeft als klant altijd het laatste woord op de dag van het feest, als de muziek volgens U zachter of harder mag.

-Denk aan voldoende ruimte voor de live muziek; de muzikanten nemen op zich meestal weinig plaats in. Echter, als er vóór de musici erg weinig afstand tot de gasten is, staan we gewoon te dicht op de mensen. Als het geluidsniveau aangenaam is voor de meerderheid in de zaal kan dit door iemand die 1 meter voor een speaker staat toch als te hard worden ervaren. Dit zijn situaties die eenvoudig te voorkomen zijn. Soms kan een muzikant ook rondlopen.Links:

www.levendemuziek.nu
www.boukefeleus.nl
www.boukefeleus.com